Wat doen gewrichten?

gewrichten

In elk lichaam zitten honderden botdelen, die samen het skelet vormen. Botdelen zijn stevig met elkaar verbonden door gewrichten. Het skelet geeft vorm en biedt een sterke stevigheid aan het lichaam. De botdelen bestaan voornamelijk uit calcium, dat een rol speelt bij de vorming van rode en witte bloedcellen.

Hoe werken botten?

Bewegen is gezond, voor heel het lichaam. Door beweging voelen mensen zich fitter en zien ze er ook beter uit. Een half uur per dag volstaat. Beweging stimuleert bovendien de soepelheid van gewrichten.

Botten, gewrichten en spieren zijn een geheel

Curcudyn

Botdelen zijn verbonden met elkaar door stevige gewrichten. De beweeglijkheid van botten wordt in stand gehouden door gewrichtsbanden en spieren. Door zenuwprikkels vanuit het ruggenmerg krijgen spieren het signaal om te wegen, spieren trekken samen en ontspannen. Om vlot bewegingen te kunnen uitvoeren, is een soepele werking van het skelet nodig. Door ouderdom of reumatische aandoeningen kan deze soepelheid fors dalen. Op korte termijn hebben mensen last van een stijve nek en bewegingsmoeilijkheden. Op lange termijn ondervinden mensen problemen met bewegen. Spieren zijn via pezen met elkaar verbonden, als een spier samentrekt wordt de spier korter.

Beweging: sleutel tot soepele botten

ewegen is gezond, voor heel het lichaam. Door beweging voelen mensen zich fitter en zien ze er ook beter uit. Een half uur per dag volstaat. Beweging stimuleert bovendien de soepelheid van gewrichten.

Ouderdom en gewrichten

Naarmate we ouder worden, neemt de beweeglijkheid van gewrichten af. Topsporters of mensen die een belastende job uitvoeren, kunnen op jongere leeftijd last hebben van gewrichten. De soepelheid van de gewrichten neemt af en mensen hebben meer moeite om simpele bewegingen ui te voeren. Ter bevordering van soepele gewrichten, kraakbeen en spier werden CurcuDyn met bio-geoptimaliseerd kurkuma extract ontwikkeld.  Kurkuma kan de pijn bij mensen met reumatische aandoeningen de pijn en ontsteking verminderen. Kurkuma behandelt tevens de ouderdoms-gerelateerde gewrichtsklachten zoals slijtage en kraakbeenafbraak.

Kurkuma en gewrichten

Kurkuma is het gele pigment van de Curcuma longa-wortelstok. Het wordt al honderde jaren gebruikt als traditioneel kruidenmiddel in Indie en Azie. Het kurkuma-extract heeft een heilzaam effect op de spieren, pezen en kraakbeen. Kurkuma bevat actieve curcuminoïden waarvan curcumine het actief bestanddeel is. Curcumine is natuurlijk antioxidant, wat betekent dat het de oxidatie tegengaat, wat belangrijk is voor de stofwisseling. Daarnaast is curcumine ook ontstekingsremmend, dit is van belang bij patiënten met ontstekingsaandoeningen zoals reuma en artritis.

Wat wordt bedoeld met bio-geoptimaliseerd kurkuma-extract?

Natuurlijk curcuminepoeder is vetoplosbaar, maar wordt slecht opgenomen door het lichaam. Om een optimaal effect te verkrijgen, moeten zeer grote hoeveelheden kurkuma geconsumeerd worden. De beschikbaarheid van curcumine wordt verhoogd door specifieke technieken op het kurkuma-extract. Door de technieken en de geoptimaliseerde vorm van kurkuma-extract, wordt curcumine in Curcudyn tot 185x keer beter opgenomen. Curcudyn dient tweemaal per dag gebruikt te worden, deze dosis is voldoende. In curcudyn zitten naast kurkuma-extract ook gemeberextracten, die bijdragen tot behoud van soepele gewrichten. In curcudyn 180 zit tevens vitamine D ter ondersteuning van spieren, en vitamine C die de vorming van kraakbeen stimuleert.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation